PRESS RELEASE

Handheld lanserar uppgraderad version av sin stryktåliga tablet Algiz 10X

[Lidköping, 2015-02-04.]  Handheld lanserar nu en uppgraderad och avsevärt förbättrad version av sin stryktåliga 10-tums tablet Algiz 10X, - en produkt särskilt utvecklad för professionella fältarbetare. Algiz 10X får nu Microsofts nya operativsystem Windows 8 och en betydligt mer kraftfull processor som snabbar upp start och drift, förbättrar kompatibiliteten med mjukvara och mer än fördubblar prestanda.

Algiz 10X är IP65-klassad och uppfyller tuffa MIL-STD-810G militära teststandarder för stryktålighet, vilket innebär att den klarar damm och sand, vatten och luftfuktighet, vibrationer, fall, stötar och extrema temperaturer. Algiz 10X har en stor 10,1-tums pekskärm med ypperlig skärmkvalitet och väger enbart 1,3 kilo medan den endast är bara 32 millimeter tjock.

Den nya versionen av Algiz 10X har Microsofts senaste operativsystem Windows 8.1 Pro installerat (kan även nedgraderas till Windows 7 för maximal flexibilitet). Windows 8.1 Pro erbjuder användarna förbättrade funktioner som hjälper dem att lättare koppla upp sig till företagsnätverk och andra datorer, kryptera data m m.

Genom att använda Microsofts allra senaste operativsystem kan våra kunder nu uppleva snabbare datorstart och drift, bättre mjukvarukompatibilitet och bättre pekskärmssupport, bland andra fördelar, säger Johan Hed, produktchef, Handheld Group.

Nya Algiz 10X kommer med Intels kraftfulla quad-core N2930 1.83 GHz processor med 2.16 GHz boost. Denna processor ger såväl bättre prestanda som svalare driftstemperatur. Jämfört med den tidigare processorn i Algiz 10X ger N2930 mer än dubbelt så hög prestanda, RAM-stöd, antal kärnor och prestanda per watt.

Vi har drastiskt förbättrat prestandanivåer utan att göra avkall på varken driftstid eller mekanisk design. Vi har också förbättrat stödet för trådlös kommunikation. Förutom 802.11 b/g/n på 2.4 GHz, stödjer vi nu också både 802.11ac och 802.11a på 5 GHz. Den nya versionen av Algiz 10X stödjer också LTE, vilket ger avsevärt snabbare datahastighet, både uppströms och nedströms, och en generellt förbättrad nätverkstäckning, säger Hed.

Viktiga funktioner i Algiz 10X ver. 2:

  • Kraftfull Intel quad-core N2930 1.83 GHz processor
  • 128 GB SSD, möjlig att expandera via microSD
  • 4 GB DDR3 RAM-minne
  • Windows 8.1 Industry Pro (kan nedgraderas till Windows 7)
  • 10.1-tums pekskärm med MaxView skärmteknologi
  • IP65 klassificering samt möter strikta MIL-STD-810G-teststandarder
  • LTE-kapacitet med helt integrerade modem och antenner
  • Integrerad u-blox® GPS-mottagare och WAAS/EGNOS/MSAS -kapacitet
  • Extern antennutgång för både 4G och GPS
  • Ett flertal anslutningsmöjligheter, inklusive WLAN och BT, USB 2.0 och USB 3.0, VGA och RS232-portar

Liksom Handhelds övriga sortiment av stryktåliga mobila datorer och smarta mobiler, är Algiz 10X särskilt utvecklad för användning i tuffa miljöer inom branscher så som geomatik, logistik, skogsbruk, kollektivtrafik, bygg, gruvteknik, fältarbete, vatten & energi, underhåll, militär verksamhet, räddningstjänst och säkerhet.

Den uppgraderade Algiz 10X är tillgänglig nu och kan beställas omedelbart.

Twittra

Handheld lanserar uppgraderad version av sin populära stryktåliga tablet Algiz 10X www.handheldgroup.com/algiz-10X-NY

Presskontakt

Sofia Löfblad, marknadschef, Handheld Group, s.lofblad@handheldgroup.com Tfn: 0510-54 71 70