Persbericht

Handheld kondigt belangrijke upgrade aan voor robuuste tablet Algiz 10X

[Lidköping, Zweden, 4 februari 2014.] Handheld Group, een toonaangevende fabrikant van robuuste mobiele computers, kondigt vandaag een belangrijke upgrade aan voor de populaire robuuste tablet computer Algiz 10X. De Algiz 10X, een 10 inchtablet voor professionals in het veld, beschikt nu over het nieuwe besturingssysteem Windows 8 en een veel krachtigere processor voor sneller opstarten en werken, vergrote softwarecompatibiliteit en verdubbelde processorprestaties.

De Algiz 10X is IP65 geclassificeerd en voldoet aan de strengste militaire MIL-STD-810G normen voor bescherming tegen stof, water, trillingen, vallen en extreme temperaturen. De tablet heeft een helder en goed leesbaar touchscreen van 10,1 inch. Toch weegt het apparaat maar 1,3 kilo en is het slechts 32 mm dik.

Handheld kondigt vandaag een belangrijke upgrade aan voor de Algiz 10X. De robuuste tablet computer beschikt nu over het nieuwe besturingssysteem Windows 8.1 Pro (een downgrade naar Windows 7 blijft mogelijk voor maximale flexibiliteit). Windows 8.1 Pro biedt geavanceerde functies voor gemakkelijke verbinding met bedrijfsnetwerken, toegang vanaf een andere pc, gegevensversleuteling en nog veel meer.

Door het meest recente besturingssysteem van Microsoft te gebruiken kunnen onze klanten nu profiteren van onder andere sneller opstarten en werken, grotere softwarecompatibiliteit en verbeterde ondersteuning voor tablets met touchscreen, zegt Johan Hed, director of product management bij Handheld.

De nieuwe Algiz 10X is daarnaast uitgerust met de krachtige Intel quad-core N2930-processor van 1,83 GHz met een boost van 2,16 GHz. Deze processor zorgt voor hogere prestaties en een lagere gebruikstemperatuur. In vergelijking met de vorige processor van de Algiz 10X presteert de N2930 meer dan twee keer zo goed op benchmarks, RAM-ondersteuning, aantal cores en prestaties per watt.

We hebben de prestaties significant verbeterd zonder concessies te doen op het gebied van gebruikstijd of mechanisch ontwerp,” sluit Hed af. “We hebben ook de mogelijkheden voor draadloze communicatie verbeterd. Naast 802.11 b/g/n op 2,4 GHz, ondersteunen we nu ook 802.11ac en 802.11a op 5 GHz. De verbeterde Algiz 10X ondersteunt nu ook LTE, wat zorgt voor een substantieel hogere gegevenssnelheid, zowel bij uploaden als downloaden, en verbeterd netwerkbereik in het algemeen.

Belangrijkste kenmerken van de Algiz 10X ver. 2:

  • Krachtige Intel quad-core N2930-processor van 1,83 GHz
  • SSD van 128 GB, uitbreidbaar met microSD
  • 4 GB aan DDR3 RAM
  • Windows 8.1 Industry Pro (downgrade mogelijk naar Windows 7)
  • Touchscreen van 10,1 inch met zeer heldere MaxView-schermtechnologie
  • IP65-classificatie en conformiteit met strenge MIL-STD-810G-normen
  • LTE-mogelijkheden met volledig geïntegreerde modem en antennes
  • Geïntegreerde u-blox® GPS-ontvanger en WAAS/EGNOS/MSAS mogelijkheden
  • Antennedoorvoerconnectoren voor zowel GSM als GPS
  • Verscheidene connectiviteitsopties, inclusief WLAN en BT, USB 2.0 en USB 3.0, VGA en RS232

Net als het hele assortiment robuuste PDA's, smartphones en mobiele computers van Handheld, is de Algiz 10X speciaal ontworpen voor veldwerkers in sectoren als geomatica, logistiek, bosbouw, openbaar vervoer, nutsvoorzieningen, bouw, onderhoud, mijnbouw, leger en beveiliging.

De nieuwe Algiz 10X is nu verkrijgbaar en direct te bestellen.

Mediacontact:

Peter ter Linde, Managing Director, Handheld Benelux B.V., The Netherlands: +31 (0)570 646444

Sofia Löfblad, Marketing Director, Handheld Group, Zweden: +46 510 54 71 70