Press Release

Handhelds stryktåliga handdator NAUTIZ X4 nu även för Android
17 september 2014

Den västsvenska tillverkaren av stryktåliga mobila datorer och smarta mobiler Handheld lanserar idag en uppgradering av sin stryktåliga handdator Nautiz X4 som lanserades tidigare i år. Nautiz X4, en universell kompakt handdator som är idealisk för effektiv och pålitlig datainsamling i tuffa miljöer, finns nu också för Android 4.2 vilket ger kunderna större valmöjligheter av operativsystem.

Nautiz X4 är en stryktålig handdator som är optimerad för effektiv och ergonomisk datainsamling i fält. Den har utvecklats och designats särskilt för fältarbetare i tuffa miljöer i branscher som lagerhållning, logistik, transport, vatten & energi, fältarbete och säkerhet.

Nautiz X4 är en av de tunnaste och lättaste stryktåliga handdatorerna på marknaden. Storleken är bara 156 x 74 x 25,5 millimeter och enhetens vikt är endast 330 gram. Den har en pekskärm med hög ljusstyrka som är fullt läsbar i direkt solljus för tillförlitlig datainsamling i utmanande arbetsplatsmiljöer, och levereras med antingen en högpresterande 1D laserstreckkodsläsare eller en 2D bildsensor för supersnabb och exakt skanning och streckkodsläsning. Nautiz X4 har även en 5 megapixel kamera med autofokus och LED-blixt.

Nautiz X4 är IP65-klassad, vilket betyder att den är helt dammtät och väldigt vattentålig. Den uppfyller också tuffa MIL-STD-810G militära teststandarder för stryktålighet och resistens mot luftfuktighet, stötar, vibrationer, fall, salt och extrema temperaturer.

- Nautiz X4 har blivit det självklara valet för mobil personal inom en rad olika branscher, tack vare att den är både mobil och funktionell, i ett behändigt format och med ett attraktivt pris. För att erbjuda våra kunder bättre valmöjligheter lanserar vi nu Nautiz X4 även för Android 4.2. Sedan tidigare finns den för Windows Embedded Handheld 6.5, säger Johan Hed, produktchef, Handheld Group.

Nautiz X4 har en inbyggd u-blox GPS-mottagare för en professionell navigeringsfunktionalitet och ett flertal flera anslutningsmöjligheter, såsom 3G och Wi-Fi. Den har en snabb 1 GHz processor, 512 MB RAM-minne och 1 GB flashminne. Sedan tidigare finns Nautiz X4 även med Windows Embedded Handheld 6,5.

Bra länkar

Nautiz X4 produktspecifikation
Om Handheld 
Om stryktålighet/ruggedness
Produktöversikt

Twittra: Svenska Handheld lanserar stryktåliga NAUTIZ X4 även för Android www.handheldgroup.com/Nautiz-X4-with-Android 

Om Handheld

Handheld Group är en svensk tillverkare och global leverantör av stryktåliga datorer och smarta mobiler. Tillsammans med partners levererar vi kompletta mobilitetslösningar till branscher såsom skog, bygg, underhåll, militär, transport och logistik m m. Våra datorer tål värme, kyla, fall, vibrationer, väta och andra yttre påfrestningar som kan uppstå i fält. Handheld-koncernen har egna dotterbolag i Sverige, Finland, Italien, Nederländerna, Storbritannien, Tyskland, Schweiz, Australien samt USA. För mer information besök www.handheldgroup.com/sv.

Presskontakt 

Sofia Löfblad, marknadschef, Handheld Group, s.lofblad@handheldgroup.com Tfn: 0510-54 71 70